Bøger

Broderparten.
Udgivet på Forlaget Lunden 22. februar 2018.

Roman, softcover, hæftet, 292 sider og som e-bog

En sen eftermiddag i november finder Maria ud af, at hendes hjerneskadede og demente mand, Bjørn, ikke blot er på besøg hos sin bror, men at han er blevet bortført. Bjørns tøj, toiletgrejer, værktøj og bil er væk fra sommerhuset, hvor ægteparret har boet i længere tid.

Maria bliver herefter bombarderet med beskyldninger: Hun vil slå sin mand ihjel, hun har taget af firmaets kasse, og hun har forsøgt at tilrane sig magten i firmaet. Bag beskyldningerne står Bjørns bror, Stefan, der utilsløret − sammen med to advokater – prøver at overtage det firma, som Maria og Bjørn har drevet sammen i mere end 20 år.

Maria er en stærk kvinde. Udover at passe det fælles firma, har hun også taget sig af sin hjerneskadede mand i halvandet år, lært ham sproget på ny og lagt krop til hans nye, aggressive adfærd.

Kan hun mon også klare kampen mod svogeren Stefan og de to advokater, som er engageret i Bjørns navn?

Både den trykte bog og e-bog kan bestilles hos din boghandler eller her Bogpriser.dk

Den kan også hentes på e-Reolen

Aftenlys

E-bog udgivelse 26. jun. 2017 på Forlaget Lunden

Hvert år rammes over 3.000 mennesker i Danmark af en sproglig funktionsnedsættelse i form af afasi. Det sker som oftest i tilknytning til en blodprop eller blødning i hjernen. Afasi er en erhvervet sprogforstyrrelse, der i varierende grad rammer det at forstå det talte sprog, det at kunne tale samt evnen til at læse, stave og regne. Omkring 25.000 danskere lever med vanskeligheder i form af afasi. Afasi kan ramme alle aldersgrupper, men da kredsløbsproblemer er en hyppig årsag til blodpropper, er det hyppigst ældre, der bliver ramt af afasi.
Er man hårdt ramt af afasi, går det også voldsomt ud over familien. Hvordan er det at leve tæt sammen med en med afasi? Hvilke støttemuligheder findes i Danmark? Hvordan viser afasien sig i hverdagen? Hvordan tackler omgivelserne en med afasi?
Det er noget af det, Joan Dansbergs bog svarer på. Hun er gift med Ole, som fik konstateret en svulst i hjernen. Han gennemgår en operation, der tilsyneladende forløber godt – men der opstår tale- forståelses- og læsevanskeligheder: Ole Har afasi. Ole var tidligere en driftig og udadvendt mand på 60 år, men magtede på grund af svulsten og dens følgevirkninger ikke længere at være leder for den mindre virksomhed, han ejer. Joan, som har kendt Ole i mange år, kan ikke kende sin mand mere. Hun føler sig alene om ansvaret for både Ole og virksomheden men formår alligevel at skrive dagbog om Oles fremskridt – og tilbageskridt gennem et lille års tid.

“En velskrevet og ærlig dagbog, hvor man følger en hjerneskadets alvorlige sygdomsforløb set ud fra den nærmeste pårørendes synsvinkel.”
Lektørudtalelse
Jytte Kjær Schou

Udgivet 1. gang som paperback på Siesta i 2009

Kan købes via Bogpriser.dk eller lånes gratis på eReolen

Hvad der er dit …

E-bog udgivet 7. maj 2017  på Forlaget Lunden

Psykologisk drama om fortielser, løgne og tabuer. Hovedhistorien udspilles på mindre end et døgn og handler om den jaloux Alex og hans kone, Nadia.
Alex er mellemleder i et supermarked og Nadia er efter to børnefødsler ved at skabe sig et selvstændigt liv uden for familien.
Nadia og Alex vil inderst inde hinanden det bedste, men Alex er skizofren, og da han glemmer at tage sin medicin, får det fatale følger.

”… Forfatteren forstår at skildre denne deroute, så man kommer ind under huden på personerne, og portrættet af Alex, som lider nederlag på nederlag og har traumer fra barndom og ungdom, er fremragende… ”
Just Karsten, LEK200635

”Bogens opbygning minder lidt om filmen ’Pulp Fiction’, hvor man følger begge hovedpersoner forskudt og derved får historien fortalt i forskellige tempi. Langt hen ad vejen fungerer det rigtig godt – på samme måde som de mange flashbacks til hovedpersonernes fortid gør sig vældigt godt som spændingsopbyggende elementer, der på en god måde er med til at fastholde læserens opmærksomhed.”
Linda Gjaldbæk Hansen, Jydske Vestkysten

Forfatteren demonstrerer stor indføling med sine personer og deres tankerækker. Samspillet mellem personernes brudstykker af fortiden og deres handlinger i den løbende nutid komplementerer hinanden som brikker i et psykologisk puslespil.
En formidabel opfølgning til debutbogen: ”Sagde du noget, kælling?” Endnu mere intens, endnu tættere på personerne og umulig at slippe igen, når man først er begyndt.”
Anne Høybye, konsulent

“Som mand føler jeg mig kendt utrolig godt af dig som kvindelig forfatter. Du viser empati så langt ind i Alex at jeg er i stand til 100 procent at identificere mig med ham hele vejen igennem, også efter det er slået klik for ham.
Du rammer virkelig plet når kønnene er på hver deres planet.”
Martin Lund, Retskrivningspolitiet

Udgivet 1. gang som paperback på Attika i 2006

Find bogen på Bogpriser.dk eller lån bogen på eReolen

Sagde du noget, kælling?

E-bog udgivet 25. maj 2017  på Forlaget Lunden

Mia glemmer alt om fornuft og ansvar for sine to døtre, da hun involverer sig i den charmerende, men uberegnelige Peter. Hun oplever en hidtil ukendt erotisk besættelse, som fører hende ud på et sidespor, hvor hun igen og igen lader sine egne grænser overskride.
Peters brogede opvækst lader sig ikke fornægte, og det varer ikke længe, før Mia er fanget i et net af løgn, selvbedrag og vold. Hun finder sig i konstante ydmygelser og hverken hører eller ser de faresignaler, som familie og venner prøver at gøre hende opmærksom på.
Hvornår overskrides grænsen, så man ikke ender i et voldeligt forhold? – Et spørgsmål, som alt for mange kvinder kan stille sig selv.

Det skrev pressen:
Tidens Kvinder: ”Melankolsk og eftertænksom efterårslæsning.”

Birthe Andersen, Fredericia Krisecenter: En velskreven social realistisk bog, der giver indblik i nogle kvinder, der frivilligt går ind i forhold, hvor de ydmyges konstant. Man kommer måske et skridt nærmere til at lære at forstå dem. Læs den selv – bogen kan stærkt anbefales.

Ruth Blichfeldt, Jubii Nyt om bøger: ”Meget fin personskildring, og en god historie om en kvindes psykiske undergang, det giver 6 gyldne ugler ud af 6 mulige!”

Det skrev Beth Høst, Lektørudtalelsen: … ”en hverdagshistorie med levende mennesker” og ”… fortalt letflydende og lige ud af posen. Minder om Suzanne Giese og Vita Andersens stil fra 70’erne, også i genre med nogen af Vibeke Marx’ historier.”

Udgivet 1. gang som paperback på Attika 2004.

Find den på Bogpriser.dk eller lån den på eReolen
Den findes også som lydbog på eReolen