Foredrag om research i cirkushistorien

Cirkushistorie hos Holbæk Slægtsforskere

For at kunne skrive cirkusromanen ’Bag portieren’, har jeg i høj grad benyttet mig af slægtsforskning, og da jeg holdt foredraget om researchen i min egen forening, Holbæk Slægtsforskere, var der stor interesse og spørgelyst.

’Bag portieren’ udkom i 2021. På grund af coronaens gentagne angreb i samfundet, var det ikke muligt at komme ud og holde foredrag i foreninger og klubber. Men nu er der heldigvis frit slag på alle forlystelseshylder.

Det er sin sag at researche og skrive en roman, men at fortælle om de forskellige kilder til en stor gruppe mennesker som selv slægtsforsker, er en helt anden sag.

Jeg må tilstå, at jeg var nervøs. Efter at have beskæftiget mig med cirkushistorie i henved fire år, har jeg fået styr på nogle få af slægterne. Der er lang vej endnu, hvis jeg skal forstå sammenhængen mellem alle cirkusfamilierne.

Min nervøsitet kunne jeg godt pakke væk, for slægtsforskerne i Holbæk var særdeles nysgerrige, og der var en del spørgsmål. Nogle spurgte mig også, om jeg i min research var stødt på specifikke navne inden for cirkusmiljøet. Desværre kunne jeg ikke genkende navnene, men jeg kunne dog foreslå internetsider eller hjemmesider, de kan søge videre på.

Det var en skøn eftermiddag, og da jeg først var kommet i gang med at fortælle – ja, så havde jeg nok lidt svært ved at skjule min begejstring for cirkus, historie og artister.

Der er stadig bøger på lager. Bestilling kan foretages her.
Forespørgsel på foredrag kan ske her.

Scroll to Top