Presse

Juni 2021

24.06.2021 Omtale med fotos af Irma som seksårig i VesterborLIV online. Artiklen er skrevet af René Mølskov. 

16.06.2021
Fin artikel i NordVestNyt. Det er Margit Pedersen, der interviewede mig om mit arbejde med Irma Altenburgs erindringer, og jeg kan se, at hun læste bogen, inden hun skrev artiklen. Hele artiklen kan læses her

Bag portieren udkommet 15. juni 2021

Jørgen Lorenzen, cirkushistoriker, foredragsholder og cand.theol.et mag. skriver den 11. juni 2021 blandt andet på Cirkus-dk.dk: “Men nu får genren et nyt bidrag. Og det er ikke et idealiseret skønmaleri af artistens liv og livet i cirkus. Men det er et ærligt, sandt billede af et liv, som ikke bare er succes, glans, glimmer og stjernestøv, men også et liv i kamp, modgang, slid og nederlag. Begge dele. Men det er først og sidst et liv, som artisten ikke vil bytte ud med noget andet liv.  Og et liv, som giver alle, der holder af cirkus, så mange gode oplevelser – både at se cirkus og at læse om det.”

  

Juli 2020

Catsbooksandcoffee skriver blandt andet: Det er en meget tankevækkende samling, og hver novelle bør nydes og reflekteres grundigt over inden man går videre til den næste. Nogle af historierne kan godt være ret barske, men det er ikke noget der tager overhånd. Hele anmeldelsen kan læses her 

November 2019

Bognørden skriver blandt andet: Dansberg viser en usædvanlig fin indsigt i mennesket og vores tanker og handlinger. Jeg kan garantere, at læserne vil nikke genkendende til én eller flere figurer og episoder. Jeg er ligeledes begejstret for forfatterens evne til at spidde og hudflette mangel på moral (eller måske dobbeltmoral) mangel på empati og en udtalt mangel på selvindsigt. 

Oktober 2019

Bogtanker skriver blandt andet: Flere af novellerne har en overraskende slutning, der viser, at tingene ofte hænger sammen på en anden måde, end man først tror. Hele anmeldelsen kan læses her

 September 2019

Bibliotekernes materialevurdering v/Dorte Tissot Hansen skriver bl.a.: Letlæste og lettilgængelige noveller, der ofte overrasker og i et enkelt sprog beskriver hverdagslivets mange valg og begivenheder.
 
Nordvestnyt og By & Land

Fin lille omtale af novellesamlingen ´Forfra´.

Marts 2019

Hans Peter Bech, forfatter:
Jeg skal ikke afsløre slutningen, men tommelfingerreglen om, at man skal tage benene på nakken, når man støder ind i en psykopat, den holder stadig. Det er blot svært, når psykopaten er en svoger, der har bortført ægtemanden og nu groft manipulerer denne for egen vinding. Det kan man ikke rende fra, men må forsvare sig imod.
En absolut læseværdig bog.

Hele anmeldelsen kan læses Goodreads

December 2018

Susan Søgaard, Hjerneskadeforeningen:
” … Ikke desto mindre findes der eksempler fra den virkelige verden på, at hensyns- og skruppelløse mennesker forsøger – og ofte har held til – at udnytte andre, når de er blevet slået ud af livet og er allermest sårbare. Derfor er bogens tema vigtigt.”

Hele anmeldelsen kan læses her

August 2018

Line, Goodreads: “Denne bog er (endnu) så underkendt … ikke alene er den, sagt populært, en pageturner, men denne historie er så vigtig!”

Line slutter anmeldelsen med at skrive “Alt i denne roman er yderst veltænkt – fra coverets illustrationer til ordspillet i titlen. “Broderparten” er den sande (og mere dramatiske og frygtelige) udgave af Jungersens “Du forsvinder”.

Hele anmeldelsen kan læses på Goodreads

Juni 2018

“Mage til medrivende – i ordets egentlige betydning – bog skal man lede længe efter!
I bogen berettes – uhyre velskrevet – om en pinefuld proces igangsat og styret af destruktive familierelationer.
Iflg. Joan Dansberg baserer bogens indhold sig på virkelige hændelser, hvilket bestemt ikke gør bogen mindre fængslende, for man føler, at man må vide, hvordan historien slutter.

Advarsel til fremtidige læsere:
Dette er en rigtig god bog, som kræver, at man som læser har god tid. Når man først har åbnet bogen og læst de første sider, er det svært at lægge den fra sig igen.”
Birgitte Hammer

April 2018

10.04.2018
Sanne Udsen, som er kendt for at interessere sig for psykopater, svindlere og økonomi, har skrevet en længere anmeldelse af min seneste roman, Broderparten, på sin egen hjemmeside. Anmeldelse samt betragtninger omkring værgemålsproblematikken kan læses her:

 02.04.2018
Sanne Udsen, forfatter og foredragsholder, skriver på Goodreads bl.a. “Bogens styrke er, at den er baseret på en virkelig og meget interessant historie: En hjerneskadet mand bliver offer for en familiekonspiration, der går ud på at franarre ham hans formue, og hans hustru må mere eller mindre hjælpeløst se til, mens et system, der egentlig er beregnet på at beskytte det enkelte individs rettigheder, på Kafkask vis kommer til at virke modsat hensigten.” Den fulde anmeldelse kan læses her
 
 

 

Februar 2018

26.02.2018
Bibliotekernes materialevurdering v/Helle Winther Olsen skriver bl.a.: “Parrets sidste tid bliver ulykkelig; en hensynsløs kamp mellem advokaterne og mellem Maria og systemet.”

26.02.2018
Anmeldelse fra Sidsesbogreol gav 4 stjerner ud af 5. Sidse skriver bl.a. “Der sker flere hovedrystende ting i bogen, hvor jeg selv kunne mærke at jeg blev helt vred, frustreret og harm og det er positivt når en bog kan give læseren så stærke følelser.
Forfatteren skriver godt, hvilket viser sig i hendes beskrivelser af både miljø, personer og følelser men bestemt også i dialogerne, som jeg fandt troværdige og velkonstruerede. ” Du kan læse hele anmeldelsen her

26.02.2018
Anmeldelse fra Bognørden gav 4 stjerner. Stina skriver bl.a. “Så, selv om jeg synes det litterære trænger til en opstrammer, så er det her en bog jeg ikke rigtig kunne lægge fra mig, og bogen skal have en varm anbefaling. Først og fremmest for at kaste lys over systemernes fejl og mangler. Dernæst tænker jeg, at bogen kan bruges til skræk og advarsel, for uagtet, hvordan vægtskålene med fiktion og nonfiktion er fyldt, så tegner Broderparten et grusomt billede af kynisme. Tankevækkende, vedkommende og vanvittig vigtig – læs den. Den fulde anmeldelse kan læses her

21.02.2018
Ugeavisen Odsherred – omtale kan læses her

20.02.2018
By u0026amp; Land – rigtig flot omtale af “Broderparten”.

16.02.2018
Nordvestnyt – pæn omtale af den kommende udgivelse af “Broderparten”.

Scroll to Top