lektørudtalelse af cirkusromanen Bag portieren

Lektørudtalelse af ‘Bag portieren’

Vurdering

Lektørudtalelse fra DBC 05.07.2021: ”Et fint portræt af levevilkårene i 1900-tallet, hvor både børn og bedsteforældre hjalp til med at passe børn og holde hjemmet. Bogen er letlæst, og du behøver ikke at kende til familien for at finde den interessant.”

For læsere af bøger som De tavse vidner og Kvinderne fra Thy.

Kort om bogen

‘Bag portieren’ er for læsere af historie- og slægtsromaner er her en fortælling om tre generationer af danske kvinder, som ernærede sig ved at være artister i bl.a. cirkus rundt om i Europa.

Beskrivelse

Romanen er skrevet frit efter Irma Altenburgs (1894-1974) erindringer. Det var Irmas nevø der i 2016 fik sat gang i romanen, da det var Irmas store drøm at hendes historie engang blev udgivet. Romanen tager sin begyndelse i 1894, hvor vi møder Irmas mor, Helene C.H. Steckel (1868-1957). hun arbejder som artist i et cirkus, det samme gør hendes mand Paul. Vi møder dem da Helene føder deres første barn, datteren Irma (1894-1974). Helene og Paul rejser rundt i Europa og optræder i cirkus, både sammen og hver for sig og mens Irma er spæd passer hendes mormor Hortense hende hjemme i Danmark. Da Irma bliver seks år, begynder hun oplæringen til artist og ikke længe efter følger hendes tre yngre brødre trop. Synsvinklen skifter mellem de tre kvinder og bevæger sig kronologisk fra 1894 frem til 1916. Forfatteren udkom senest i 2019 med novellesamlingen Forfra

Anbefales indkøbt

Materialet er vurderet af: Kirstine Louise Grøngaard og anmeldelsen kan du finde på Biblioteket.

Hvor kan jeg finde ‘Bag portieren’?

Kan bestilles på dit bibliotek – eller lånes som e-bog og lydbog. Og naturligvis bestilles hos din boghandler eller her på siden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top